In de processlang vind u alle (participatie)stappen in een overzicht.

Bewonersbijeenkomst 4 oktober 2023

Op deze bijeenkomst kunnen Nieuwleusenaren reageren op de Concept-Visiekaart die de adviesbureaus in de zomerperiode opstelde. De Concept-Visiekaart is een vervolg op het Backxcafé van 5 juli waarin Nieuwleusenaren konden reageren op diverse toekomstscenario’s, kansen en bedreigingen. Het verslag van deze bewonersbijeenkomst volgt nog via de nieuwsbrief. U kunt zich voor de nieuwsbrief of bewonersbijeenkomst van 4 oktober aanmelden.

Online aanmelden bewonersbijeenkomst 4 oktober 2023

Aanmelden nieuwsbrief

Bewonersbijeenkomst 5 juli 2023

Woensdagavond 5 juli ging de gemeente Dalfsen en haar adviseurs tijdens het Backxcafé in De Spil met zo’n 125 Nieuwleusenaren in gesprek over de mogelijkheden van de Burg. Backxlaan en het verkeer. Er wordt gewerkt aan een toekomstvisie met als doel prettig werken en wonen voor Nieuwleusenaren, in het bijzonder aan de Burg. Backxlaan.

Met praatplaten werden bewoners geprikkeld om hun mening en aanvullingen te geven op de huidige situatie, maar kon ook worden gereageerd op diverse toekomstdroomscenario’s. De bedoeling was vooral af te tasten waar de behoefte van inwoners ligt en hoe ze tegenover bepaalde ideeën staan.

De opbrengst van deze avond verwerkt de gemeente Dalfsen tot een concept-visiekaart die op 4 oktober tijdens een nieuw Backxcafé wordt gedeeld met inwoners en belangstellenden.

Wandeling 24 april 2023

Inwoners konden maandag 24 april met wethouders Uitslag en Ramerman een wandeling maken door de Burg. Backxlaan. Zij konden in een open gesprek laten weten wat volgens hen kan verbeteren aan de Burg. Backxlaan inclusief de verkeersstromen en daarvoor ideeën inbrengen.

Enquête van 24 april tot 10 mei 2023

Deze enquête is gesloten.

Diepte-interviews en vragenlijst

Naast de wandeling en de vragenlijst, worden er op andere momenten ook diepte-interviews en (straat)gesprekken met inwoners en ondernemers gehouden. Al deze input samen wordt verwerkt tot ruimtelijke praatplaten met mogelijkheden voor de Burg. Backxlaan,omgeving en het verkeer.

Niet gevonden wat u zocht?