Werkcafé

Werkcafé

Wil jij graag aan het werk, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je niet tevreden met je huidige werk? Of wil je graag een diploma? Ontdek het werkcafé, nieuw in de gemeente Dalfsen.

Vragen stellen

Op het werkcafé kun je vrijblijvend allerlei vragen stellen over werk en opleidingen. Vragen als, hoe schrijf ik een sollicitatiebrief. Of hoe maak ik een CV? En waar vind ik geschikte vacatures?

Workshops en trainingen

Verder geven we workshops en trainingen met onderwerpen die jou kunnen interesseren. Zoals een workshop ‘hoe voer ik een sollicitatiegesprek?’ Of een loopbaantraining. Met bovenstaande vragen en meer helpen wij jou graag.

Wanneer en waar

Het werkcafé is er voor jou, voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen. Loop vrijblijvend bij ons naar binnen en drink kosteloos een bakje koffie met ons.

Data, tijdstippen en lokaties

Successen

Over de banenmarkt voor anderstaligen (12 maart 2024)

Logo Werkcafé

"Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor de recente banenmarktactiviteit die werd georganiseerd. De inspanningen van het team, met name Annemiek, Barbara en Joanne om een inclusieve en informatieve omgeving te creëren voor mensen zoals ik, die op zoek zijn naar werk, verdienen lof. Hun toewijding en inzet hebben een diepgaand verschil gemaakt voor degenen die de banenmarkt bijwoonden. 

Hoewel ik persoonlijk niet de perfecte match vond tijdens de banenmarkt, heb ik waardevolle inzichten opgedaan over het arbeidsmarktsysteem van Nederland en waardevolle contacten kunnen leggen. 

Het evenement was goed georganiseerd en voorzag in tolken in verschillende talen, wat de toegankelijkheid voor diverse gemeenschappen vergrootte. Dit getuigt van een diepgaand begrip van de behoeften van de lokale bevolking en een streven naar inclusiviteit. 

Ik geloof sterk dat activiteiten zoals deze niet alleen van praktisch belang zijn, maar ook een symbolische betekenis hebben in onze gemeenschap. Ze brengen mensen samen, bieden hoop en dienen als een baken van solidariteit en steun."

Succesverhaal (17 oktober 2023)

Logo Werkcafé

“Vanochtend heb ik een sollicitatiegesprek gehad, het ging best goed. Zelfs zo goed, dat ze mij vanmiddag belden en vertelden dat ik de baan heb gekregen! Ik ben helemaal blij. Dank je wel voor je feedback en hulp bij de voorbereiding voor dit gesprek Joanne. Ook dank aan Barbara. Het eerste gesprek met jullie in het werkcafé heeft mij heel erg goed gedaan en het zetje gegeven om weer stappen te zetten.
Dus dank jullie wel.”

Heeft u gevonden wat u zocht?