Mogelijke vergoedingen zwembaden

Zijn de kosten voor zwemles diploma A een probleem?

Misschien is dan een bijdrage uit het Jeugdsportfonds Dalfsen mogelijk.

Het Jeugdsportfonds Dalfsen is aangesloten bij het Jeugdsportfonds Overijssel. Wat is het doel? We willen graag dat kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) van wie de ouders de zwemlessen niet kunnen betalen, toch kunnen sporten en bewegen.

Het fonds betaalt namelijk de contributie en eventuele sportattributen voor deze kinderen tot een maximum van € 225 per kind per jaar. Voor zwemles diploma A is een eenmalige bijdrage mogelijk.

Wat moet u doen?

U kunt zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen via de door het Jeugdsportfonds erkende tussenpersonen, zoals de bijstandsconsulenten van de gemeente en de buurtsportcoaches.

U kunt contact opnemen via het online contactformulier of via telefoonnummer 14 0529.

De consulent van het Jeugdsportfonds beoordeelt vervolgens de aanvraag en bepaalt of iemand in aanmerking komt voor een bijdrage of vergoeding van de kosten. Als een aanvraag is toegekend betaalt het Jeugdsportfonds de kosten rechtstreeks aan het zwembad.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijdrage?

Laatst aangepast: 22-03-2017

Regionaal Energieloket

Zwembaden

Afbeelding pasfotohokje Afbeelding pasfotohokje

In het gemeentehuis en in het servicepunt Nieuwleusen kunt u pasfoto’s laten maken in de geplaatste fotohokjes. De kosten hiervoor bedragen € 10,- (contant).