Babs Alice Bijker

Foto Mevrouw Alice Bijker-Snijder Foto Mevrouw Alice Bijker-Snijder

Mijn naam is Alice Bijker, ik ben 50 jaar, getrouwd met Harry en moeder van drie (bijna) volwassen kinderen. Ik woon in Dedemsvaart en ben daar werkzaam in het regulier basisonderwijs als adjunct-directeur en groepsleerkracht. Sinds 18 jaar alweer combineer ik werken in het onderwijs met de functie van trouwambtenaar voor de gemeente Dalfsen, wat ik ervaar als een boeiende (bij-)baan. Daarnaast ben ik inzetbaar als spreker bij uitvaarten.

Altijd al was ik graag bezig met taal en met het schrijven van verhalen. Door de benoeming tot Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand kon ik hier op een prachtige manier mee verder want je schrijft in feite voor ieder huwelijk een beknopt levensverhaal rond twee geliefden.Als ik, ter voorbereiding daarop, in gesprek ga met deze mensen die op weg zijn naar hun Grote Dag, zie ik het als een geweldige uitdaging hun huwelijksvoltrekking in te kleuren op een manier die bij hen past. Anders gezegd: de partners vertellen hun verhaal en bespreken hun ideeën en wensen met mij en ik probeer dat alles te vertalen naar een huwelijksvoltrekking ‘op maat’. Op die manier is deze iedere keer weer uniek, niet in de laatste plaats omdat het tegenwoordig mogelijk is te trouwen op een vrije locatie: een mooie ontwikkeling!

Naast mijn werk houd ik me graag bezig met mijn grote hobby: tuinieren. Soms is dat inspannend, maar veel vaker is het ontspannend. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn om vervolgens lekker na te genieten op het terras van al het moois wat de natuur ons geeft, als het kan samen met anderen. Af en toe ontwerp ik ook wel eens een tuin: weer een andere vorm van creatief bezig zijn.Al met al hoef ik zelden na te denken over wat ik zal doen, maar ik voel me altijd bevoorrecht dat ik zoveel leuke dingen kan en mag doen. Misschien wel voor jullie als aanstaand bruidspaar!

Laatst aangepast: 20-03-2017
Afbeelding Gastheer en Gastvrouwen Afbeelding Gastheer en Gastvrouwen

Entente Florale Europe