Wat is het?

Grof huisvuil of grofvuil is afval dat te groot of te zwaar is om in een vuilniszak of container te stoppen, zoals meubels, matrassen of vloerbedekking.

Bedrijven en grofvuil

Wanneer u een bedrijf hebt en grofvuil wilt laten ophalen, kiest u een erkend bedrijf uit de landelijke VIHB-lijst(externe link) van de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie (NIWO). De gemeente is niet verantwoordelijk voor de inzameling van bedrijfsafval, omdat er grote verschillen zijn tussen de soort en hoeveelheid van het afval van bedrijven.

Door uw bedrijfsafval op te laten halen door een erkend bedrijf uit de landelijke VIHB-lijst, zorgt u ervoor dat u zich houdt aan de milieueisen voor de opslag en afvoer van bedrijfsafval. Wat deze eisen zijn, hangt af van het soort afval dat u inlevert en de hoeveelheid.

Milieustraat ROVA

In Dalfsen kunt u nergens grofvuil gratis inleveren. Daarvoor kunt u naar de milieustraat van ROVA in Zwolle(externe link).

Via de klantenservice van ROVA, telefoonnummer 038 42 73 777,  kunt u een ophaalafspraak maken (tegen betaling). U kunt ook een commercieel bedrijf bellen om grote hoeveelheden afval op te halen.

Contact:

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken: