Wat is het?

Als u plastic, blik en drinkpakken apart inlevert, kan de gemeente dit goed recyclen om weer nieuwe dingen van te maken. 

Op Milieucentraal.nl staat welk afval er onder plastic, blik en drinkpakken valt.

ROVA-app

De nieuwe ROVA-app is beschikbaar! Let op: Verwijder de oude app. Op dinsdag 2 april 2024 wordt deze offline gezet en ontvang je geen meldingen meer.

Hoe download ik de ROVA-app?

ROVA-app

De nieuwe ROVA-app is beschikbaar! Let op: Verwijder de oude app. Op dinsdag 2 april 2024 wordt deze offline gezet en ontvang je geen meldingen meer.

Hoe download ik de ROVA-app?

Gescheiden inleveren

In Dalfsen kunnen inwoners verpakkingen van plastic, blik en drankkarton gescheiden inleveren. De meeste huizen hebben hiervoor een grijze minicontainer met een oranje klep. Deze container kan 1 keer in de 4 weken langs de weg kosteloos worden aangeboden.

Grote huishoudens met veel verpakkingen kunnen via de klantenservice van ROVA een tweede container aanvragen (eenmalige kosten). Bewoners van grote appartement complexen kunnen met hun afvalpas de verpakkingen kosteloos in een ondergrondse buurtcontainer stoppen.Meer informatie over gescheiden inzameling van verpakkingen staat op www.rova.nl.

Container defect?

Statiegeld

Vanaf 1 juli zit er € 0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. Deze flesjes zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. U kunt deze flesjes inleveren bij (grotere) supermarkten, tankstations langs de snelweg, NS-stations en een aantal andere plekken zoals sportverenigingen.

Wat moet ik doen?

  • Zorg dat alle verpakkingen leeg zijn
  • Verwijder papier, karton of aluminiumfolie
  • Lever uw afval op een van de volgende manieren in:
    • In de speciale inzamelcontainer bij u in de buurt
    • In de speciaal hiervoor bedoelde afvalzakken van de gemeente

Als u twijfelt in welke bak uw afval hoort, checkt u de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Extra informatie

Wegwerpplastic dat bedoeld is voor eenmalig gebruik, is sinds 3 juli 2021 verboden. Denk aan plastic rietjes, bestek, borden, wattenstaafjes enzovoorts. Deze producten mogen niet meer op de markt gebracht worden. Vanaf 1 juli 2023 moet u ook extra betalen als u plastic wegwerpservies gebruikt van een onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een koffiebeker of een verpakking van een broodje. De onderneming bepaald zelf hoe veel zij hiervoor vragen. Als u een herbruikbaar alternatief gebruikt, betaalt u niet extra. 

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken: