Wat is het?

Als erfcoach voeren we vaak gesprekken met erfeigenaren over de toekomst van het erf. Wat zijn de plannen en wensen om tot een duurzaam toekomstperspectief te komen? Het thema financiën komt vanzelfsprekend dan ook snel op tafel. Welke financieringsvormen zijn er naast bancair financieren? Waarom doet de bank nou eigenlijk zo moeilijk? Kunt u het geld voor u laten werken of moet u hard werken voor het geld wat u misschien (n)ooit (meer) binnen gaat halen? Het kan je als mens en ondernemer maken of breken.

Juist op dat punt komen wij als erfcoaches vaak in beeld. Niet om begrotingen op te stellen of om mee te onderhandelen over financiering, maar om aan te horen en mee te denken over wat u als ondernemer bezighoudt, zorgen over heeft of onwetend over bent.

Uiteindelijk bent u als portefeuillehouder verantwoordelijk voor de financiën van uw bedrijf, maar een beetje onafhankelijke ruggenspraak en spiegeling door een onafhankelijk vertrouwenspersoon hoeft niet verkeerd uit te pakken! Net als de toekomstige minister van financiën hoeft u er niet alleen voor te staan.

www.digitaleerfcoach.nl

Columns

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?