Wat is het?

Samen veilig op de weg deze winter

De koude wintermaanden komen er weer aan. Het gladheidsbestrijdingsteam van gemeente Dalfsen is klaar voor de winter en zorgt er ook dit jaar voor dat de wegen in de gemeente Dalfsen zo veel mogelijk vrij blijven van sneeuw en ijs. Zo kunt u ook in de winter veilig de weg op.

Waar strooit de gemeente?

Als de weerssituatie en de situatie op de wegen aanleiding zijn om te strooien, zijn eerst de hoofdroutes aan de beurt. Deze routes ziet u op de kaart. De andere routes worden gestrooid bij extreem weer, zoals ijzel en sneeuwval of als de hoofdroutes onder controle zijn. Deze routes worden tijdens de dagdienst gestrooid vanaf 8 uur in de ochtend. Alle andere wegen worden niet gestrooid.

Kaart routes en meldingen gladheidsbestrijding

Wanneer strooit de gemeente?

Van 27 oktober tot 12 april staan de strooiploegen van de gemeente 24 uur per dag klaar om aan de slag te gaan. De strooiploegen weten wanneer ze moeten strooien, doordat ze altijd actuele informatie hebben over het weer. Ook meten ze op de wegen de temperatuur, de vochtigheid en de toestand van het wegdek. Zo weten ze precies wanneer en hoeveel er gestrooid moet worden. Om te voorkomen dat wegen glad worden strooit de gemeente ook preventief.

Wat kunt u zelf doen?

Zelf kunt u helpen door in de omgeving van uw eigen huis te strooien en uw buren hierbij een handje te helpen. Zo zorgen we er samen voor dat we ook in de winter veilig de weg op kunnen. 

Ziet u buiten iets dat niet in orde is? Meld het met Fixi. Zo zorgen we samen voor een veilige en schone leefomgeving.

Fixi

Wat moet ik doen?

Zorg dat u altijd voldoende zout om te strooien in huis hebt. Dan kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij houden.

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?