Wat is het?

Wist je dat er in de gemeente Dalfsen ruim 1.400 huishoudens zijn met een of meerdere honden? Gelukkig hebben we volop ruimte om te genieten van een wandeling met een hond. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de openbare ruimte, hebben we verschillende hondenvoorzieningen geplaatst.

Voorzieningen

  • Hondentoiletten
    • In de gemeente Dalfsen vind je op verschillende plekken hondentoiletten. Dit zijn speciale vuilnisbakken waar je als hondeneigenaar de gevulde hondenpoepzakjes in kunt gooien. Zo voorkomen we dat er hondenpoep blijft liggen of dat de zakjes in het riool terecht komen. Je bent namelijk verplicht zelf de poep op te ruimen. In onze gemeente vind je binnen de bebouwde kom een hondentoilet binnen 350 meter van iedere woning. De 79 locaties van de hondentoiletten zie je op deze online kaart(externe link).​
  • Hondenlosloopgebieden
    • In de 14 hondenlosloopgebieden in onze gemeente mag je hond vrij rondlopen. De gebieden zie je terug op de online kaart(externe link). In de rest van de bebouwde kom houd je je hond aangelijnd.

Samen houden we het buiten mooi

Met een hond ben je vaak buiten op pad. Het kan voorkomen dat je tijdens een wandeling opmerkt dat een van de hondenvoorzieningen kapot of beschadigd is of dat ergens veel zwerfafval ligt. We horen vaak dat inwoners zelf afval opruimen of anderen hierop durven aanspreken. Dit waarderen we erg! Zie je niet de mogelijkheid dit zelf op te ruimen, doe dan een melding(externe link) bij de gemeente. Zo houden we het samen mooi en schoon!

Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Dalfsen

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?