Word jij de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Dalfsen?

Gezocht: een nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen! Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij in het schooljaar 2022-2023 de opvolger van kinderburgemeester Myla Groenendijk. Deze speciale functie heb je tot het einde van dat schooljaar. Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 en 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen mogen meedoen.

Poster "Wordt jij de nieuwe kinderburgemeester"

Wat ga je doen?

Als kinderburgemeester deel je ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester of met wethouders. Die kun je zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan ook bij jou terecht. En als kinderburgemeester bedenk je natuurlijk ook zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en heb je enkele keren per jaar overleg met de burgemeester.

Wat moet je kunnen als kinderburgemeester?

  • Je kunt kinderburgemeester zijn op veel verschillende manieren.
  • Je bent nieuwsgierig en vind het niet erg om in de belangstelling te staan
  • Je vindt het leuk om kennis te maken met andere kinderen om te luisteren naar hun ideeën
  • Je bent beschikbaar in het schooljaar van 2022 – 2023 om aanwezig te zijn bij activiteiten zoals 4-mei kranslegging, etc.
  • Je staat open voor vragen en opmerkingen.

Hoe meld je je aan?

  • Stuur voor vrijdag 1 juli via WeTransfer een filmpje op van maximaal 1,5 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden.
  • Zet in dit berichtje je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer van je ouders en stuur het naar: gemeente@dalfsen.nl.
  • *We willen graag een telefoonnummer van je ouders ontvangen, zodat we eventueel contact op kunnen nemen met je ouders om toestemming te vragen.

En dan?

Aanmelden kan tot  vrijdag 1 juli 2022. De jury kiest uit alle aanmeldingen een aantal kandidaten die zich presenteren op dinsdagmiddag 12 juli in het gemeentehuis. In september 2022 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd en ga je aan de slag.

Vragen?

Heeft u als ouder/verzorger nog vragen? Dan kunt u mailen naar gemeente@dalfsen.nl of contact opnemen met 14 0529. Dan wordt u doorverbonden met de contactpersoon

Gevonden wat u zocht?