Wat is het?

Elektrische auto's worden steeds populairder. Om duurzaam rijden te stimuleren plaatst de gemeente Dalfsen op een aantal locaties openbare laadpalen. Hiervoor werken we samen met Provincie Overijssel en Vattenfall InCharge.

Bij deze openbare laadpalen laad je altijd op met groene stroom van Nederlandse windmolens. Als je in de gemeente Dalfsen woont en er op eigen terrein geen parkeermogelijkheid is, kun je een elektrische laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Zo bepalen we samen waar laadpalen komen.

Vind een laadpaal bij jouw in de buurt

Er zijn verschillende apps en websites waarmee je een laadpaal in de buurt vindt. Ga bijvoorbeeld naar www.opladen123.nl of gebruik de Vattenfall InCharge-app. Met deze app vind je alle openbare laadpalen, zie je of een laadpaal vrij is en rij je er direct naar toe met de ingebouwde navigatiefunctie. 

Geen laadpaal in de buurt? Vraag een laadpaal aan

Het kan gebeuren dat het niet mogelijk is om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen en er nog geen openbare laadpaal in de buurt is. In dat geval kun je een laadpaal aanvragen. Dat kost niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl om een laadpaal aan te vragen.

Laadpaal aanvragen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

In de gemeente Dalfsen wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen geplaatst. De gemeente Dalfsen bepaalt samen met RHDHV en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Het kan gebeuren dat er nog geen laadpaal bij jou in de buurt is. Ga naar www.laadpaalaanvragen-oost.nl voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal.

Wat kost een openbare laadpaal?

Niets. Je betaalt alleen voor het opladen van de elektrische auto. Het tarief is € 0,25 per kW exclusief btw en € 0,30 per kW inclusief btw.

Je hebt een laadpaal aangevraagd via de gemeente. Wordt het jouw eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Wat moet ik doen bij een storing aan een openbare laadpaal?

Bel het storingsnummer op de laadpaal of geef de storing door via de Vattenfall InCharge-app. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-app.

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?