Wat is het?

Voor het bezoek aan de zwembaden is in sommige gevallen een vergoeding mogelijk. Hieronder treft u deze mogelijkheden aan. 

1. Kindregeling

Informatie per 1 januari 2023

Bent u inwoner van de gemeente Dalfsen, heeft u kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar en heeft u een laag inkomen en vermogen? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de kindregeling. De kindregeling maakt het mogelijk dat kinderen mee kunnen doen aan activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied.

Voorwaarden

Voldoet u aan de inkomens- en vermogensvoorwaarden (PDF, 81,2 kB) en aanvullende voorwaarden dan ontvangt u € 350,00 per kind in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar of € 450,00 per kind in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar dat u kunt besteden op kindregeling.dalfsen.nl. U kunt vervolgens kiezen uit producten zoals een fiets, computer, schoolkosten of kleding.

Aanvragen

U kunt voor het aanvragen van de kindregeling het aanvraagformulier (PDF, 183,6 kB) downloaden, invullen en opsturen naar: Gemeente Dalfsen, t.a.v. Maatschappelijke ondersteuning, Postbus 35, 7720 AA Dalfsen.

U kunt het formulier ook inleveren bij de receptie van het gemeentehuis of bij één van de servicepunten.

2. Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel

Zijn de kosten voor zwemles diploma A een probleem?

Misschien is dan een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport Overijssel mogelijk.

De gemeente Dalfsen is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport Overijssel(externe link). Dit is een particuliere organisatie met als doel dat alle kinderen en jongeren (4 tot 18 jaar) lid moeten kunnen worden van een sportvereniging. Ook de kinderen en jongeren waarvan ouders/verzorgers dit niet kunnen betalen. Het fonds betaalt de contributie (en in bepaalde gevallen sportattributen) voor deze kinderen tot een maximum van € 225,-- per kind per jaar.

Wat zijn de spelregels van het Jeugdfonds Sport Overijssel?

Spelregels Jeugdfonds Sport Overijssel

Wat moet u doen?

U kunt zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen via intermediairs Jeugdfonds Sport Overijssel.

Voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport, zoals beoordeling aanvragen en intermediairs, kunt u contact opnemen met de coördinator van het Jeugdfonds Sport Overijssel:

Heeft u gevonden wat u zocht?