Het is verboden om vuurwerk af te steken (met uitzondering van oud en nieuw en F1 vuurwerk). Ervaart u overlast van vuurwerk? Meldlink naar bestand dit dan bij de gemeente.

Online formulier Vuurwerkoverlast

Handhaving van vuurwerkoverlast en het op heterdaad betrappen van het afsteken van vuurwerk is lastig. Een knal kan tot ver te horen zijn en de politie of boa’s kunnen niet direct ter plaatse zijn. Toch kan uw melding ons helpen meer inzicht te geven in waar en wanneer in de gemeente de overlast wordt ervaren. Als er op een plek veel meldingen van overlast zijn, kunnen we daar gerichter controleren.

Gevaar: bel de politie

Ernstige en aanhoudende overlast waarbij direct actie nodig is, kunt u bij de politie melden via 0900-8844. Bel bij acuut (levens)gevaar 112. Doe dit alleen als er direct actie ondernomen moet worden door bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

Het meldpunt

We vragen u om uw contactgegevens achter te laten. Als wij aanvullende vragen voor u hebben, nemen we graag contact met u op. U kunt ook anoniem een melding doen.  Na het doorgeven van uw melding krijgt u geen persoonlijke reactie van ons terug, maar wij houden alle meldingen nauwkeurig bij.

Online formulier Vuurwerkoverlast

Heeft u gevonden wat u zocht?