Wat is het?

Met de starterslening ondersteunt de gemeente Dalfsen minder draagkrachtige starters op de koopwoningmarkt bij de aankoop van hun eerste woning. Dankzij de starterslening overbrugt u het verschil tussen de prijs van uw eerste huis en het bedrag dat u bij de bank kunt lenen.

De maximum koopsom voor het verkrijgen van een Starterslening bedraagt € 405.000,00. De maximum koopsom wordt jaarlijks geëvalueerd en, indien nodig, bijgesteld.

11-4-2024 UPDATE Beschikbaar Budget
In 2023 verruimde de gemeenteraad de voorwaarden voor startersleningen en stelde opnieuw middelen beschikbaar (€ 500.000). Sindsdien zijn er veel aanvragen binnengekomen. Op dit moment is het budget voor het verstrekken van nieuwe startersleningen daardoor nog zeer beperkt. We kunnen niet exact voorspellen wanneer het budget uitgeput is. We behandelen de aanvragen voor nieuwe startersleningen op datum van binnenkomst. Mocht er onvoldoende budget beschikbaar zijn voor nieuwe aanvragen, dan laten we dit de aanvrager(s) zo spoedig mogelijk weten.

Houd hier rekening mee, teken bij de koop en eventuele financiering van een woning daarom altijd met een veilig financieringsvoorbehoud. Een makelaar of notaris kan je hierover adviseren.

Meer informatie over de starterslening?

Bent u geïnteresseerd in de startersregeling?

Online formulier Starterslening verzoek

Contact

Heeft u gevonden wat u zocht?