Heeft u het vermoeden dat cybercriminelen toegang hebben tot uw bankrekening?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank. Doe dit altijd via de officiële site van de bank en niet via een link uit een e-mail!

Bent u slachtoffer van cybercrime?

Doe altijd aangifte bij de politie. De politie zal niet altijd onderzoek doen naar specifieke gevallen. Ze kunnen echter wel aangiftes aan elkaar koppelen, want de kans is groot dat u niet de enige bent die slachtoffer is geworden van een specifieke cybercrimineel. Hoe meer aangiftes hierover binnenkomen, hoe groter de kans dat de politie de cybercriminelen kan stoppen.

Aangifte of melding doen | politie.nl

U kunt ook anoniem melding doen bij meld misdaad anoniem.

Melden | Meld Misdaad Anoniem

Bent u slachtoffer van fraude?

Meld dit bij de Fraudehelpdesk. Deze organisatie kan u helpen om de schade te beperken. Ook weten zij welke instanties u verder kunnen helpen en adviseren zij u over de mogelijkheden om de schade vergoed te krijgen. Een melding bij de Fraudehelpdesk helpt de Fraudehelpdesk ook om een beeld te krijgen van de werkwijze van cybercriminelen. Zo kunnen anderen ook snel gewaarschuwd worden en kunnen cybercriminelen beter opgespoord worden.

Fraudehelpdesk

Bent u slachtoffer van cybercriminaliteit of cyberpesten?

Dan kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Zij bieden emotionele, juridische en praktische hulp. Daarnaast wijzen ze slachtoffers op preventieve maatregelen die je kunt nemen om niet opnieuw slachtoffer te worden.

Slachtofferhulp Nederland

Bent u slachtoffer van ransomware?

Betaal het losgeld niet, kijk in plaats daarvan op de website van No More Ransom. Dit is een initiatief van de politie, Europol en private partijen. Op deze website kunt u gratis programma's downloaden die bestanden weer beschikbaar maken na een ransomware-aanval. Ook staan hier tips om ransomware te voorkomen.

The No More Ransom Project

Heeft u gevonden wat u zocht?