Belangrijk bericht voor bezoekersAangepaste openingstijden | Storing Afsprakenmodule

  • KCC telefonisch niet bereikbaar

    • Donderdag 20 juni 2024 van 12:00 t/m 13:00 uur.
  • Op dit moment ervaren wij een storing aan de afsprakenmodule.

    • Wilt u, nadat u de afspraak bevestigd heeft, controleren of u ook een bevestiging heeft ontvangen in uw mailbox? Heeft u die niet ontvangen, neem dan contact op via telefoonnummer 14 0529.

Werkcafé

Werkcafé

Wil jij graag aan het werk, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Ben je niet tevreden met je huidige werk? Of wil je graag een diploma? Ontdek het werkcafé, nieuw in de gemeente Dalfsen.

Dinsdag 18 juni: 'Ik heb werk, wat nu?' in De Spil

Heb je pas werk gevonden, maar heb je hulp nodig met alles wat daarbij komt kijken? Bijvoorbeeld bij het lezen van een loonstrook, het aanvragen of opzeggen van toeslagen of hoe je met salaris omgaat als je schulden hebt?

Kom naar het Werkcafé op dinsdagochtend 18 juni in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen! Van 10 tot 11 uur staan onze loopbaanbegeleiders, schuldhulpverleners en consulenten voor je klaar om je te helpen met jouw vraag. Iedereen uit de gemeente Dalfsen is welkom! Graag aanmelden vóór 7 juni via teamwerk@dalfsen.nl.

Vragen stellen

Op het werkcafé kun je vrijblijvend allerlei vragen stellen over werk en opleidingen. Vragen als, hoe schrijf ik een sollicitatiebrief. Of hoe maak ik een CV? En waar vind ik geschikte vacatures?

Workshops en trainingen

Verder geven we workshops en trainingen met onderwerpen die jou kunnen interesseren. Zoals een workshop ‘hoe voer ik een sollicitatiegesprek?’ Of een loopbaantraining. Met bovenstaande vragen en meer helpen wij jou graag.

Wanneer en waar

Het werkcafé is er voor jou, voor alle inwoners van de gemeente Dalfsen. Loop vrijblijvend bij ons naar binnen en drink kosteloos een bakje koffie met ons.

Data, tijdstippen en lokaties

Successen

Succesverhaal (mei 2024)

Logo Werkcafé

“Hallo. Mijn naam is Kubra. Ik kom uit Turkije en woon al 3,5 jaar in Dalfsen.

Toen ik voor het eerst In Nederland kwam, was ik vooral bezig met het leren van de taal. Daarna wilde ik graag gaan werken. Toen kwam ik terecht bij het Werkcafé. Het Werkcafé is heel toegankelijk, het is net zo makkelijk en gezellig als thee drinken bij de Trefkoele :)

Tijdens het Werkcafé kwam ik in contact met loopbaanbegeleider Joanne. Haar heb ik verteld over wat ik graag wilde en Joanne vertelde mij welke opties er zijn. Eén van die opties trok mijn aandacht. En dat is precies waar ik nu werk. Ik ben erg blij met mijn baan.

Via het Werkcafé heb ik goed advies gekregen. En het was fijn om er niet alleen voor te staan, terwijl ik in Nederland opnieuw moest beginnen. Door het Werkcafé was mijn zoektocht naar een baan kort. Zonder hulp had het denk ik veel langer geduurd. Bij het Werkcafé kennen ze de vacatures en de werkgevers in deze regio, hierdoor slaan ze een sterke brug tussen werkgevers en werkzoekenden. Dit maakt het voor beide partijen makkelijker. Nogmaals bedankt hiervoor!"

Over de banenmarkt voor anderstaligen (maart 2024)

Logo Werkcafé

"Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor de recente banenmarktactiviteit die werd georganiseerd. De inspanningen van het team, met name Annemiek, Barbara en Joanne om een inclusieve en informatieve omgeving te creëren voor mensen zoals ik, die op zoek zijn naar werk, verdienen lof. Hun toewijding en inzet hebben een diepgaand verschil gemaakt voor degenen die de banenmarkt bijwoonden. 

Hoewel ik persoonlijk niet de perfecte match vond tijdens de banenmarkt, heb ik waardevolle inzichten opgedaan over het arbeidsmarktsysteem van Nederland en waardevolle contacten kunnen leggen. 

Het evenement was goed georganiseerd en voorzag in tolken in verschillende talen, wat de toegankelijkheid voor diverse gemeenschappen vergrootte. Dit getuigt van een diepgaand begrip van de behoeften van de lokale bevolking en een streven naar inclusiviteit. 

Ik geloof sterk dat activiteiten zoals deze niet alleen van praktisch belang zijn, maar ook een symbolische betekenis hebben in onze gemeenschap. Ze brengen mensen samen, bieden hoop en dienen als een baken van solidariteit en steun."

Succesverhaal (oktober 2023)

Logo Werkcafé

“Vanochtend heb ik een sollicitatiegesprek gehad, het ging best goed. Zelfs zo goed, dat ze mij vanmiddag belden en vertelden dat ik de baan heb gekregen! Ik ben helemaal blij. Dank je wel voor je feedback en hulp bij de voorbereiding voor dit gesprek Joanne. Ook dank aan Barbara. Het eerste gesprek met jullie in het werkcafé heeft mij heel erg goed gedaan en het zetje gegeven om weer stappen te zetten.
Dus dank jullie wel.”

Heeft u gevonden wat u zocht?